Isnin, 15 Jun 2009

PATT & KEMUDI

Catatan: Ahmad Baharuddin / Pengurus PATT

Program PATT minggu ini telah berjalan dengan sempurna. Beberapa keluarga telah menghadiri program yang seperti biasa dibuat di Mengkuang Dam. Keluarga Ahmad Baharudin (Habuna), Rusli Hashim dan isteri juga Abu Hanifah dan ibu_suri telah menghadiri program jogging.

Setelah kira kira 1 jam berjogging dengan peluh mencurah-curah bukan sebab berpeluh kerana jogging tetapi kerana keadaan cuaca yang sangat panas, kami pun bersurai dimana Abu Hanifah menghadiri kenduri kahwin rakan Tok Ba ibu_suri manakala keluarga saya dan Rusli terus menuju ke Pulau Pinang untuk mengadakan program Road Show KEMUDI yang dibuat di Barat Daya.

Di pertengahan jalan kami singgah untuk mengambil Hj Atan dan bersarapan pagi di kaki lima Stesyen Petronas, Seberang Jaya. Habis nasi seperiok. Maklumlah, jauh berjogging maka perut pun dok teRelaungah lapaq.

Sampai di Taman Metropolitan Relau kira jam 10:15 pagi. Sahabat-sahabat JIM Barat Daya dah pun menunggu lebih awal. Kami disambut oleh sahabat-sahabat dengan begitu mesra. Maklum le nak menyantuni pegawai-pegawai Road Show KEMUDI. Kami dijamu dengan pulut durian yang ada bermacam macam jenis. Ada yang warna putih, warna kuning dan warna oren. Juga tak ketinggalan durian dari berbagai-bagai gred. Gred biasa, gred A, gred AA pun ada. Sampai tak terhabis kalau nak dimakan semuanya.

Ramai juga sahabat sahabat JIM Barat Daya yang datang untuk mendengar Road Show KEMUDI seperti YDP Barat Daya M. Tuah, Idris, Roslan, Latif, Bakhtiar termasuk juga pasangan pengantin retro Arif Budiman dan Rosnah. DD juga sempat menyampaikan sepatah dua kata setelah menjamu selera dengan pulut durian.

Hari ini tentu lebih hangat dari hari-hari sebelumnya, Dah le cuaca yang hangat sekarang ni ditambah dengan makan buah durian, bertambah hangat le lagi hari ini.

Tiada ulasan: