Jumaat, 7 November 2008

Makan Malam Di Sek Al Masriyah

Salam,

Semalam ana sempat menghadiri satu program anjuran pelajar asrama Sek Agama Al Masriyah,BM. Ana pergi menggantikan YDP yang tidak dapat pergi kerana ada kelas silat. Bersama ana, zaujah dan dua orang anak ana yg kecik. Turut serta ialah Eida Khairai, maman yang montel dan Rahidah, isteri YDP.

Ana rasa pelik pada mulanya sebab tidak ada siapa pun yang datang menyambut sedangkan pihak akhawat ada dan depa dipersilakan duduk. Tapi ana kantoi sorang-sorang. Macam mana nak buat ni? Mulalah perasaan tebal muka dah mai. Mula cari jalan. Panggil zaujah, 'abang balik dulu la kot" Tapi, eh! Lepas tu baru ada orang datang suruh duduk. Legaa...

Bertaaruf dengan guru besar Us Zulkamal; hebat orangnya. Ana pekenal diri. Ana ni wakil JIM. Oh..mana cikgu Rusli? Tanya dia..dia ada kelas silat kat...hebat dia...cuma ana tidak cerita dia boleh terbang atas kepala orang...yang sedang tidur je.

JIM dikenali sebagai bapa dan ibu angkat sekolah itu khususnya pihak asrama.Yang menyerlah ialah program KBM kata ust Zulkamal. Silat baru start. Dia amat senang dengan pendekatan silat cikgu Rusli ( ana goreng lagi la bab ni..goreng cantikkk punya ).Cuma halaqah pelajar dah start ke belum tidak pasti.

Yang menarik dia perkenal anak dia...yang belum kahwin lagi. Menarik ni. Anak sulong. Lelaki la. Rupanya anak dia bekas pelajar ust Khairul Anuar.

Ana dan Rahidah diantara tetamu yg dipanggil mengambil cenderahati. Insyaallah cenderahati itu akan di gantung kat PKJ.

ok panjang menulis ni..


- hj atan
tydp

Tiada ulasan: