Rabu, 5 November 2008

Kelas Silat Di Sek Masriyah

Syukur lantaran usaha untuk melebarkan usaha dakwah ke dalam masyarakat dengan mengambil kesempatan melalui keperlbagaian wadah telah dapat direalisasikan melalui usaha JK Remaja dibawah tanggungjawap Rahimie Che Yen.

Menurut Rahimie kelas seni mempertahankan diri ini akan diadakan pada setiap hari Rabu jam 9.30 malam di Sek Agama Al Masriyah. Buat masa ini terdapat 25 orang pelajar melibatkan diri dimana 10 orang pelajar lelaki dan 15 orang pelajar perempuan. Mereka amat beruntung kerana mendapat ilmu persilatan ini terus dari cikgu Rusli Hashim dan cikgu Rahidah Saad.

Semuga kelas ini akan berterusan dan pesilat-pesilat ini pula akan menggunakan ilmu seni mempertahankan diri untuk kebaikan agama dan masyarakat.

Harapan dari seluruh warga JIM Seberang Perai Tengah agar JKuasa Remaja dan jurulatih dari PSSPGM ini akan berusaha menerapkan seni budaya turun temurun ini dengan sebaiknya disamping menyelitkan unsur-unsur tarbiyah islami kepada anak-anak remaja yang masih bersih dan hijau ini.
- rahimie che yen
jk remaja/belia/rekreasi

Tiada ulasan: