Selasa, 31 Mac 2009

Sukaneka TAR 2009


Anak-anak, guru-guru, ahli dan rakan JIM SPT bersatu tenaga menjayakan Sukaneka TAR 2009.

Pada hari Sabtu 28 Mac 2009, alhamdulillah Rangkaian Tadika Amal Rintis (TAR) telah berjaya menganjurkan Sukaneka TAR 2009 bertempat di Sek Keb Sri Impian Taman Guar Perahu, seperti yang dijadualkan. Seawal 8.00 pagi, ruangan kantin sekolah telah padat dipenuhi oleh anak-anak, ibubapa, saudara-mara, sukarela dan guru-guru TAR.

Majlis dipengerusikan oleh saudara Khaizul dan dimulai dengan nyanyian Lagu Negaraku, Selamat Pulau Pinang dan Lagu Sukan TAR oleh anak-anak TAR daripada Taman Baru Seberang Jaya yang seramai 30 orang dan daripada Taman Guar Perahu seramai 72 orang.


Diantara hadiah yang disediakan. Ucapan terima kasih kepada Group HPA Musleh Wanita JIM SPT menyumbang produk-produk HPA.

YDP JIM SPT Rusli Hashim telah menyampaikan ucapan aluan dan diikuti dengan ucapan perasmian oleh wakil guru besar, Cikgu Mohd Suhaimi b Md Noor Penolong Kanan Kurikulum SK Sri Impian. Untuk maklumat tambahan TAR mempunyai seramai 9 orang guru terlatih mengawasi 7 kelas dengan murid seramai 102 orang.

Pasukan biru telah menjadi johan, diikuti pasukan kuning yang kedua dan merah ketiga.

Pelbagai acara telah berlangsung dari 10 acara anak-anak hinggalah ke 5 dewasa dan ibubapa. Sukaneka TAR kai ini berakhir jam 1.00 tengahari dengan penyampaian hadiah-hadiah untuk kesemua acara yang dipertandingkan oleh YDP JIM SPT Rusli Hashim.

Aksi menarik larian berhalangan.

Ucapan setinggi-tinggi penghargaan kepada rakan dan ahli JIM, para guru dan suami yang telah membantu dari mula hingga akhir Sukaneka TAR 2009 ini. Syabas TAR dan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua yang terlibat. Terima kasih juga kepada pihak Sekolah Kebangsaan Sri Impian Taman Guar Perahu yang telah menyediakan segala kemudahan-kemudahan.

Semoga titik-peluh kalian mendapat ganjaran berganda dari Allah SWT.

Tiada ulasan: