Selasa, 15 Jun 2010

Perutusan YDP JIM PP

Oleh : YDP JIM PP Tn Hj Taufek Bin Hj Abdul Rahman

Salam Semua..!
Saya jarang menggunakan saluran JIMPP ini untuk berbicara tentang IKRAM. Dan semua kita tahu hujung minggu ini akan ada satu peristiwa penting kepada gerakan dakwah di Malaysia, iaitu Majlis pelancaran IKRAM di Pusat Konvensyen The Mines di KL.

Program yang akan bermula dari jam 8.00 pagi dan akan berakhir 1.00 T/hari, dijangka akan dihadiri oleh 4,000 ahli dan belum ahli, penyokong, ahli keluarga dan tetamu jemputan dari pelbagai peringkat serta pihak media.

Kita dari Pulau Pinang akan pergi dengan 4 buah bas dan berkonvoi kereta . Setakat ini 210 orang akan kesana. Bagi yang berminat untuk untuk turut serta, kenalah bawa kenderaan sendiri kerana bas dah penuh...Bagi ahli JIM Pulau Pinang yang tinggal di KL dan yang lain boleh maklumkan kepada Setiausaha Negeri, Isahak jika ingin turut hadir dihari yang cukup bersejarah ini...Boleh la berjumpa dengan kawan2 lama dari P.Pinang dan seluruh Malaysia.

Apa akan jadi kepada JIM selepas ini? Kita tunggu dan lihat selepas 20 hb ini...Apakah akan ada satu PPN (Perhimpunan Perwakilan Nasional) Khas JIM dalam masa terdekat ini...Saya pun tak tahu..! Kebetulan bila saya jadi YDP Negeri, satu transformasi dan transisi besar2an sedang dan bakal berlaku kepada gerakan dakwah di Malaysia. InsyaAllah IKRAM akan menjadi satu wahana baru dan utama untuk dakwah kita dan massa...

Dakwah tidak boleh berhenti. Pengalaman luas aktivis JIM selama 20 tahun perlu dimanafaatkan sepenuhnya di dalam IKRAM dengan lebih tersusun dan mantap. Mari kita sama2 mendokong sambil berdoa agar platform baru IKRAM akan muncul sebagai satu kekuatan baru gagasan ummah bagi dekad ini dan dekad2 seterusnya...


HMT Salam Satu Ummah...!

Tiada ulasan: