Rabu, 23 Disember 2009

Ziarah Rusli Rashid

Pada hari ahad 20/12/2009 jam 6:00pm ana, isteri, Azua (Generasi Y), Syafiqah (Anak), Rahidah (isteri Rusli Hashim) dan Nor Saadah (anak Rusli Hashim) telah menziarahi akhi Rusli Rashid dirumahnya. Alhamdullillah sesampai kami di rumah beliau, ahki sedang berihat setelah penat berjalan-jalan di persekitaran luar rumah dengan bantuan alat berjalan (kaki tiga). Ketika itu isterinya tidak ada di rumah kerana ada urusan di Sekolah Islah .

Tidak beberapa lama kemudian fauziah (Isteri Aki) pun pulang. Kami disaji dengan air segera, sambil kami bertanya khabar dan harapan sembuh penyakit beliau itu. Kami lihat banyak ubat ubatan yang dimakan oleh Rusli, maklumlah nak cepat sembuh.

Akhi kata sekarang ini cuma perimbangan badan dia yang tidak dapat di control ketika dia berjalan, kaadaan kaki kebas masih terasa dan pening kepala ketika berbaring apabila cahaya menyucuk kemata, jadi kena pakai cermin mata hitam atau pejamkan mata ketika berbaring.

Alhamdullilah kerusi roda telah selamat diserahkan kepada Akhi Rusli dan kami sempat bergambar beramai ramai ketika penyerahan kerusi roda tersebut.

Kami beredar kira kira jam 7:15pm meninggalkan harapan dan doa buat Aki Rusli Rashid agar sabar dengan cubaan dan dugaan juga agar cepat sembuh.


Catatan: Ahmad Baharuddin / JK Kebajikan

Tiada ulasan: